Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Társkeresés a neten

2017-02-10

Az, hogy az ismerkedés megszokott helyszínei és módozatai mellett a világháló is az élmezőnybe került, leginkább az internetez való hozzáállás megváltozásával magyarázható. Egyre inkább általánossá válik a munkahelyi stressz, a szellemi leterheltség. A fáradtság következtében az aktív társasági életre sok embernek nincs energiája és sokkal egyszerűbb otthonról, egy kényelmes fotelból bejelentkezni  egy weboldalra, majd válogatni a potenciális jelöltek közül.

Hol van az már, amikor a netes társkeresőket a társadalom veszteseiként tartotta számon a közvélemény? A romantika fellegvárában  Párizsban pédául, már majdnem minden második felnőtt regisztrált  randioldalra, de a magyarok sem ítélik el a netes ismerkedést. Úgy tűnik, az internet a társas kapcsolatainkban is vezető szerephez jutott. A netes társkeresésnek nagy előnye az is, hogy nincsenek térbeli határok sem. Az ismerősök száma  megsokszorozódhat anélkül, hogy kilépnénk az utcára. Egyesek pszichológiai szempontból magyarázzák az internetes társkeresés népszerűségét, ugyanis az anonimitás legtöbbször segíti a gátlások leküzdését, ami felgyorsítja az intimitás kialakulásának folyamatát. Azok, akik flörtölésben, ismerkedésben ügyetlenebbnek érzik magukat ,a neten bátrabbak. Hiszen a sikertelenség kevésbé fájdalmas, mert könnyebb túltenni magunkat egy online negatív válaszon,  mint feldolgozni a szemtől szemben történő elutasítást. Persze az előny hátrány is lehet. Az egymáshoz való közel kerülés  gyorsasága miatt, a rokonszenv hiába kölcsönös , a személyes találkozó okozhat csalódást.  Szintén fontos, hogy a randi és egyéb társkereső oldalakon a szándék tisztázott: a másik fél is ismerkedni szeretne.

Mire érdemes odafigyelni? Nem árt magunkban tisztázni, mit és kit szeretnénk. Alkalmi kapcsolatot, párt, barátságot? Ma már sok olyan felület létezik, mely meghatározott értékek  mentén specializálódott és ezek segítenek a szűrésben. Hiszen így  nagyobb a valószínűsége annak, hogy hozzánk hasonló érdeklődésű jelölteket ismerhetünk meg.

Hozzáértők szerint, aki egy éven belül nem talál neki tetsző partnert, az magában keresse a hibát. Rossz paramétereket ad meg,  esetleg nem a megfelelő oldalon jár,  vagy nem tud elköteleződni.

A háló persze nem helyettesíti a személyes tényezőket: nem a szerelem felkeltéséhez, hanem a találkozáshoz segít hozzá.

-LaM-