Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Szúnyogűzés természetes módszerekkel

2017-05-23

Manapság sokan keresik a természetes, vegyszer mentes megoldásokat, hiszen a világban ahol élünk, elhalmoznak minket a kemikáliák. Sokan szúnyogűzőnek is alkalmazzák a hagyományos módszereket, ahogy a régi időkben is. Nagyanyáinktól van mit tanulnunk! Csak egy kis utánajárás szükséges.

Azt már régóta tudjuk, hogy a szúnyogok a citrus illatokat nem kedvelik. De vajon arról is hallott már mindenki, hogy a körömvirágnak, dohánynak, bazsalikomnak, borsmentának, levendulának és a muskátlinak is rovar riasztó hatása van? Ki hinné, hogy  legtöbb erős illatú növény ilyen hatással van megáldva. Pedig így van! Ha gondosan válogatjuk meg a virágoskertünkbe ültetendő növényeket, nem lesz gondunk a szúnyogokkal.

Hamarosan itt a nyár és ezzel a kerti sütögetések ideje. De amikor leszáll az est, a legkellemesebb kerti parti is rémálommá változik, amikor meglepnek minket a szúnyogok. Mielőtt megőrülünk a zümmögéstől, vagy a viszkető csípésektől, még a sütögetés megkezdése előtt tegyünk az asztal közepére egy virágzó cserép levendulát. Ami nem csak szép és dekorál, a vérszívókat is távol tartja. Kedvelt növény, nem túl igényes. Készítenek belőle illóolajat, illatosítót, de nyáron akár levendulás limonádéban is találkozhatunk vele.

A balkonon is kellemetlen, amikor a szúnyogok megjelennek. Ültessünk muskátlit, mert az enyhén citrusos levelei is szúnyogűző hatással bírnak. Ha kedveljük a színes beültetéseket, ültessünk a muskátli közé pár tő kakassarkantyút, vagy körömvirágot,  biztos lesz a siker.

-LaM-