Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Rákkeltő a Kinder csoki?

2016-07-12

Az Európai Élelemiszer-biztonsági Hatóság közleménye szerint, rákkeltő és genetikai károsodást okozó anyagot tartalmazhat többek között a  sokak által kedvelt Kinder csokoládé és a Lindt Fioretto nugát-bonbon

Mi mindent akarnak megetetni velünk? Csináljunk otthon csokoládét, az biztos nem tartalmaz kőolaj származékot!

Számos terméket, közöttük a Kinder csokoládét is visszahívná a boltok polcairól egy német élelmiszer-biztonsági szervezet, a Foodwatch, mivel ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak benne, közölte a hírt az INDEPENDENT. A problémás összetevő a kőolaj finomításakor keletkezik. A tesztelések során húsz különböző terméket vizsgáltak és két másik termék kapcsán is kifejtették aggályaikat. Visszahívási javaslataikat mindhárom esetben  elutasítoták a szervezet közlése szerint. Véleményüket az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság is osztja. Szerintük az ásványi olajból előállított aromás szénhidrogének vélhetően rákkeltőek és mutagének.

A Foodwatch szerint az ügyet a cég megpróbálja eltussolni. A szervezetet képviselő Johannes Heeg nem ajánlja a termékek fogyasztását a bennük lévő problémás összetevő miatt.

-LaM-