Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Pollen a miniatűr ellenség

2017-03-27

A tavasz első heteiben még csak néhány, korán nyíló faj virágpora van a levegőben. Az igazi szénanáthaszezon majd májusban kezdődik, amikor már javában tombol a pollenszezon, egyre több növény ontja a virágait és ez még csak a kezdet...

A legtöbben majd a nyár végén szenvednek a parlagfű virágzásakor az allergia és a szénanátha tüneteitől. A betegek  általában szeptemberre "robbannak le", addigra ugyanis teljesen telítődik a szervezetük a virágporral. Bár a nagyvárosi életmód és a minket körülvevő légszennyezettség, a számos kemikália mindenképp rontja az esélyeinket , az esetek 80 szézalékában a gének döntik el, hogy valaki allergiás lesz-e vagy sem. A legtöbb allergiás felmenői között található valamilyen immunrendszeri  probléma. Népbeteséggé pedig azért vált, mert az immunrendszerünknek a polleneken kívül sok más ellenséges faktorral is fel kell venni a küzdelmet.

Melyik a legjobb gyógyszer?  Nincs ilyen. Olyan ez, mint amikor fejfájásra keresünk gyógyszert, mindenkinek megvan a jól bevált pirulája. A működési elv minden allergia elleni szerben ugyanaz: letompítják az immunrendszer reakcióit. A hatóanyag nagyon sok allergia gyógyszerben ugyanaz, de legalábbis hasonló. Tompító, álmosító hatással  és bágyadtsággal járnak. Ma már léteznek  második generációs  változatok, melyeknek a mellékhatása  jóval enyhébb, de ezek ára  lényegesen drágább.

Az allergiásnak hatásos a légzésterápia, amikor rövid, orron át történő levegővétellel visszaállítják a normális légzést, így  a szervezet elegendő oxigént kap. Ennek köszönhetően megszűnik az orrdugulás, a köhögés, a fulladás, javul a fizilai és szellemi teljesítmény.

-LaM-

fotó:http://masszazsinfo.hu/