Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Nem ússzák meg a masszőrök sem?

2016-12-21

Közeleg a határidő, de még ma sem tudják biztosan a masszőrök, be kell-e szerezniük az online kasszákat. Akár 1 milliós is lehet a büntetés, ha szabálytalan számlát adnak.

 

2017. január 1-jétől lesz kötelező az online pénztárgép használata ( Magyar Közlöny 2016. szeptember 27)  Az  adóhivatalban  a Masszőrök Egyesületének elnöke azt a  tájékoztatást kapta, hogy minden masszőrnek kötelező beszereznie és januártól használnia az online pénztárgépet.  Ám a hivatal honlapja szerint  ez kiváltható egy megfelelő számlázóprogrammal is.Sokan beszerezték a gépeket, félve a kilátásba helyezett nagy összegű büntetéstől.

2017. január 1-jét követően kizárólag az új műszaki követelményeknek megfelelő (átszemélyesítésre is alkalmas) pénztárgép helyezhető üzembe. Ahhoz, hogy a korábban engedélyezett pénztárgépek megfeleljenek az új műszaki követelményeknek, a forgalmazónak szoftverfrissítést kell a pénztárgépeken végrehajtania. Az ehhez szükséges forgalmazási engedély módosítás iránti kérelmet 2017. április 30-ig kell benyújtani az engedélyező hatósághoz - olvasható a NAV honlapján.

-LaM-