Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Ne szőrözzön!

2017-01-26

Mindegy, hogy szőke vagy barna, a jelenléte mindenképpen zavaró. Ám ma már számos módszer létezik a sima, bársonyos bőr egyes számú ellenségének eltüntetésére. Sokan kipróbálják a "végleges" szőrtelenítést is, ami sajnos nem is minden esetben végleges, de valóban hosszabb távra megoldja a problémát.

Az ember évszázadok óta próbál különféle módszerekkel megszabadulni a testén fellelhető felesleges szőrzettől. Érdekes módon az egyetlen eljárást, amit a kozmetológia végleges szőrtelenítő megoldásként fogad el, már több, mint száz éve használják. Ez nem más, mint az elektrolízis, a  szőrszálak elektromos tűvel történő egyenkénti kiemelése. A módszer fájdalmas és lassú. Ráadásul a kezelés után pici hegek maradnak a bőrön.

Csaknem ötven éve ismerjük már a lézert. A szőrtelenítésben való felhasználása a lézer azon tuladonságán  alapszik, hogy az általa kibocsátott fény szinte gyengítetlenül halad át a hámon, majd elnyelődik a sötétpigmentben, azaz melanint termelő hajhagymában és gyakorlatilag "megfőzi" azt.  De ez sem végleges eljárás, mert évek múltán  új szőrszálak nőhetnek.

Húsz éve jelentek meg a villanó-fénnyel (ipl) működő szőrtelenítő készülékek, amelyek a lézerfénnyel ellentétben nem pontszerűen, hanem széles spektrumú (950-1200nm)fénnyel működnek. Jelenleg  a szőrtelenítés legmagasabb "műszaki szintje" az ELOS technológia, amikor a bőr a diódalézer, illetve a villanófény besugárzás mellett rádiófrekvenciás előmelegítést is kap. A nagy energiájú fénykezelés biztonságos,  a várandósok és a bőrbetegségben szenvedők kivételével szinte mindenkinél alkalmazható.

-LaM-