Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Mit ér egy korty víz?

2017-07-04

Az ember táplálék nélkül akár hetekig is életben marad, ám ivóvíz, folyadék nélkül csak másfél napig bírja. Az életadó víz nem csak testünk kiegyensúlyozott működésének a kulcsa. A gyógyításban, a szervezetünk regenerálódásában is meghatározó jelentősége van. Ön mennyi folyadékot fogyaszt?

Víz nélkül nem megy

A víz, amit megittunk, bejárja az egész  testünket és eközben számos fontos feladatot lát el. Szerepe van a vérkeringésben, szabályozza a vérnyomást, befolyásolja a vér összetételét, segíti a tápanyagok szállítását, oldását és felszívódását. Hatással van az emésztőrendszerünkre és a sejtjeinkre is. Befolyásolja a szervezetünk méregtelenítését, a salakanyagok elszállításából is kiveszi a részét. A szomjúságérzet azt jelzi, hogy  folyadékpótlásra van szükségünk.  De jobb, ha nem várunk addig, a míg a testünk jelez, hanem tudatosan iszunk napközben többször is. A folyadékhiányt árt, mert a szervezetünk ilyenkor dehidratálódik, lelassul az anyagcserénk és a méreganyagok is felhalmozódhatnak, számos kellemetlenséget okozva. Ha szomjasak vagyunk, hamarabb elfáradunk, szédülünk, nehezebben koncentrálunk, fokozódik a testünkben a savtermelődés, ingerültebbek és agresszívebbek leszünk.

Belülről szépít

A vizet ősidők óta használják szépítőszerként, a hidratálás fontos része a bőrápolásnak. Ha a bőr minden rétegében optimális a víztartalom, akkor annak felszíne, bársonyos, puha, sima tapintású lesz. Ilyenkor a bőr tökéletesen hidratált. A bőr öregkori ráncosodásában jelentős szerepet játszik a kötőszövet víztartalmának csökkenése, sajnos ez az összes bőrtípust érinti. A szemünk alatti karikát, a tényleges életkornál petyhüdtebb arcbőrt, a súlyosbodó narancsbőrt is okozhatja  folyadékhiány.

A bőséges ivás tehát az egyik záloga  az egészség és a szépség megőrzésének.

-LaM-