Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Mi az az akupresszúra?

2017-03-07

Az akupresszúra, ujjnyomás-masszázs, a kínai gyógyászat nálunk legismertebb gyógymódja. Finom érintésekkel, pontmasszázzsal, vibrálással, gyúrással, vagy erőteljes csontmasszázzsal, kimozgatásokkal történik. Segítségével helyreállítható az energiaáramlás egyensúlya, erősödik a test saját védekezőképessége.

A több ezer éves hagyományos kínai orvoslás szerint, az egészség egyik kulcsa, hogy a "csí" (életenergia) mindig szabadon áramolhassék a testen keresztül. Az akupresszúra célja az, hogy felszabadítsa a megrekedt, pangó csít. A testen több ezer akupont található, amelynek stimulálása elősegíti a csi áramlását. Az akupunktúrához hasonlóan, melynél tűkkel keltünk ingereket az adott testhelyeken, az akupresszúránál az ujjheggyel váltunk ki gyógyító ingereket bizonyos pontokon.  A módszer az úgynevezett meridiántanításon alapszik. amely abból indul ki,  hogy a testünket energiapályák, meridiánok szövik át. Ezen keresztül áramlik a csí. Betegség esetén akadályoztatva van az életenergia áramlása. Bizonyos pontok célzott nyomása a meridiánok mentén ilyenkor segít megszüntetni az energieaáramlás blokádját, hogy az életenergia ismét akadálytalanul, szabadon folyhasson.

A masszőr nyomást fejt ki a testet behálózó meridiánrendszer meghatározó pontjaira, s ezzel fokozza az áramlást az energiahiányos területeken, illetve csillapítja ott, ahol energiatöbblet tapasztalható.A masszázsnak ez a fajtája az egész testre kiterjedhet. Izomfájdalmak, izomfáradtság kezelésére alkalmazható, ugyanakkor hatékony gyógymódja az izületi és a nyakcsigolya problémáknak is.  Segítségével megszüntethetők a gerincproblémák, csillapíthatók a deréktáji fájdalmak. Heveny vagy idült reumatikus fájdalmak enyhítésére is kiváló és a nőgyógyászati problémák kezelésében is sikerek érhetők el általa.

-LaM-