Mégsem hizlal a tészta?
Jaj de jó, mégsem hizlal a tészta! - állíja egy tésztagyár. A kutatók több, mint 14 ezer férfit és nőt vizsgáltak és úgy találták, hogy a tészta fogyasztása határozottan nem járul hozzá a testsúlynövekedéshez. A kutatás megrendelője, mint kiderült, nem más, mint a Barilla nevű tésztát gyártó cég. :-)
Jaj de jó, mégsem hizlal a tészta! - állíja egy tésztagyár. A kutatók több, mint 14 ezer férfit és nőt vizsgáltak és úgy találták, hogy a tészta fogyasztása határozottan nem járul hozzá a testsúlynövekedéshez. A kutatás megrendelője, mint kiderült, nem más, mint a Barilla nevű tésztát gyártó cég. :-)
A tészta mégsem annyira egészségtelen, mint gondoltuk, derült ki egy friss tanulmányból, amit egy tésztagyár rendelt meg. A tésztafogyasztás fordítottan arányos a testtömegindex, a derékbőség és a derék-csípő arány növekedésével - ez a konklúziója annak a vizsgálatnak, amelyet egy kutatóintézet munkatársai végeztek az olaszországi Polizziben.
A kutatók több, mint 14 ezer férfit és nőt vizsgáltak és úgy találták, hogy a tészta fogyasztása határozottan nem járul hozzá a testsúlynövekedéshez.
Azt azért tudni kell a kutatásról, hogy a résztvevők nagy százaléka a mediterrán étrendet követte, vagyis a tésztán felül leginkább zöldségeket fogyasztott. A vizsgálat a résztvevők teljes diétáját követte, azt nem, hogy külön a tésztafogyasztás milyen hatással van az egészségre. Ezért simán elképzelhető, hogy egyszerűen a mediterrán diéta bizonyult egészségesnek ebben az esetben is.
Azt is fontos tudni, hogy a résztvevők maximum 86 gramm tésztát fogyasztottak egyszerre , ami azért nem sok. Szóval a tanulság az, hogy mértékkel fogyasztva semmi sem egészségtelen, ugyanakkor annyi igazság lehet a fenti kutatásban, hogy szénhidrátra mindenkinek szüksége van, azt kizárni az étrendünkből egyszerűen veszélyes.
-LaM-