Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Megcsalás pasiszemmel

2016-10-26

Egyes hibákat könnyebb magunknak elnézni, mint másnak. Vajon a megcsalás is ezek közé tartozik? Mit gondol a pasi a megcsalásról? Amikor ő csal, és amikor őt csalják... Avagy milyen indok húzódik meg a háttérben, ha a férfi elkalandozik, vagy ha a nő? Kalandvágy? Véletlen adta lehetőség?  Vagy nem jó a szex? Az elhidegülés? Hiányzik neki valami plusz?

A féltékenység nem mindig alaptalan, és ha a szimatunk nem csalt.... Bizony, bizony a szomszéd kertjében a locsolócsövet félmeztelenül markoló kertészfiú vonzóbbnak bizonyulhat néhány búfelejtő pillanatra. De mi a helyzet a tollseprűt csábosan billegtető bejárónővel? Ó, pasiszemmel az egészen más lapra tartozik…

Amikor a pasi botlik :Ezt a verziót kifejezetten férfias bakinak is nevezhetnénk, sokszor ugyanis az a pasi, aki félrelép, mintha egy arasznyival megnőne a barátai szemében. Bizony, vannak körök, ahol a megcsalás menő dolog, a férfiasság bizonyítéka, és büszke lehet magára, aki meg meri tenni - mindenesetre azt reméljük, hogy a lelkiismeret-furdalással neki is el kell számolnia, amikor a párja szemébe néz. Sokuk azt állítja, hogy hosszú kapcsolatban, különösen házasságban egyszerűen lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Mások szerint a megcsalás azért nem elítélendő, mert a férfiak nem tehetnek arról, hogy ösztönösen észreveszik a sok szép nőt, aki a környezetükben van. A biológia formálta őket ilyenné, az evolúciós hajtóerőnek pedig nem lehet parancsolni, ez az, ami a monogámia helyett idegen nő karjaiba űzi őket. Hiszen a férfi úgy lett megalkotva, hogy minél több utódot hozzon létre, ez pedig úgy a legesélyesebb, ha nem állapodik meg egyetlen nő mellett.

Amikor a nő botlik:Furcsa módon a női hűtlenséggel már korántsem olyan elnézőek a férfiak, mint amikor maguk esnek ebbe a hibába. Hasonló biológiai alapokkal, mint amivel a saját csalfaságukat igazolják, azt is szeretnék bebizonyítani, hogy a nőnél ez más dolog. Az ő evolúciós szerepe az utódok felnevelése, amibe nem fér bele az a bizonytalanság, hogy talán más férfival kapcsolatba keveredik.

Igaz, hogy tudományos körökben számos dolgot szeretnek az evolúciós elmélettel magyarázni, nem biztos azonban, hogy ugyanezt a párkapcsolatokra is érdemes ráhúzni. Egyrészt feltűnően a férfiaknak kedvez ez az irányzat, másrészt pedig az emberi érzelmek működését kissé degradáló állandóan a majmokhoz hasonlítani.

A megcsalás legfőbb oka pasiszemmel:

  • Kalandvágy: Egyszerűen arról van szó, hogy ez a típusú férfi szeret a tűzzel játszani. Szüksége van ugyan az otthon biztonságos melegére, és eszébe sem jut felrúgni stabil kapcsolatát, házasságát.
  • Ha nem jó a szex: Mint ahogy magát a kapcsolatot, a szexuális életet is folyamatosan fenn kell tudni tartani, dolgozni kell érte, különben ellaposodik, üressé válik.
  • Véletlen adta lehetőség: Nem űzi sem kalandvágy, nem hajtja az izgalom, egyszerűen adódik egy lehetőség, egy véletlen, amibe belesodródik.
  • Elhidegülés: Ha kedves végleg kiszeretett belőlünk, és igazából a kényszer vagy a megszokás tartja még a kapcsolatban, szinte bármikor bekövetkezhet a félrelépés.  

-LaM-