Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Masszázs szabályok

2017-09-05

Van annál kellemesebb, mint amikor szakértő kezek szeretetteljesen megérintenek és masszíroznak minket? Bizony ezek a kezek nemcsak kényeztetni tudnak, hanem gyógyítani is. Az érintésnél a kezek játsszák a legfontosabb szerepet. Mint érzékszervek információhordozók és energetikai erők közvetítői is egyben.

Amint ujjheggyel vagy tenyérrel megérintjük a másik testet, a tapintásunkkal elsődleges információkat kapunk  az adott test állapotáról. Az érintéssel képesek vagyunk gyógyítani is és érzéki élvezeteket is  nyújtani.

A masszázs könnyen megtanulható, ám a helyes technika mellett fontos szerepet játszanak nem csak a külső feltételek, hanem a masszázs alapvető szabályainak a betartása is.

  • Az izmokat masszírozzuk, de a csontokat ne. Finoman simítsunk végig a csontok és az izületek felett.  Csak akkor erősítsük újra a nyomást, ha a kezünk az izmokra kerül. Különösen fontos ez az érzékeny gerincnél!
  • Minden fogástechnikát a szív felé végezzünk. Ha például kart kezelünk,  masszírozzunk a kéztől indulva felfelé. A lábat a lábfejtől indulva felfelé,  a lágyék felé simítjuk.
  • Mindkét kézzel érintsük meg a testet, akkor is, ha a fogást egy kézzel végezzük.A  pozíció vagy a fogás cseréjekor az egyik kezünk a masszírozott  személy testén nyugszik.
  •  A feszült izmok lazításához bizonyos mértékű nyomásra van szükség. De jól válasszuk meg az erősséget, mert a masszázsnak nem szabad fájnia.
  • Kellemes ellazulásról gondoskodik emellett a kezek harmonikus-ritmikus simítása, melynek mozdulatai követik a test körvonalát.  A masszírozott személy így teljesen átadja magát az érintésnek. 

-Lam-