Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Lépcsőzz a formás popsiért!

2016-09-05

Mit nyerhetünk, ha lépcsőzünk lift helyett? Formás popsit!

Az a nő, aki elégedett a fenekével vagy a lábával, ritka mint a fehér holló.

A petyhüdt popsi és a narancsbőr, vagy a formátlan combok ellen azonban igenis van megoldás!

 

Mint minden testrész formálásánál, a fenéknél és a lábnál is egyszerű az alapszabály: ahogyan a fogyókúra során szép lassan olvadnak le rólad a kilók, közben az izmaidat is fejlesztened kell, hiszen csak így lesznek feszes vonalaid. Bár sokaknak fenékről és combról a legnehezebb lefogyni, jó hír, hogy a fogyást is segítő aerobikgyakorlatok a fenékre is hatnak, s miközben nő a pulzusszámod, a far- és combizmaid is erősödnek. A lépcsőzős edzés is egy nagyszerű módja annak, hogy természetes formában próbáljuk meg leadni felesleges kilóinkat, illetve feszesíteni fenekünket és combunkat. Noha sokan nagy általánosságban is végzik, mert ismerik jótékony hatásait, de rengetegen komplett edzéseket építenek rá.

Hogy miért? Mert a jelenlegi ismeretek alapján egyetlen olyan edzésforma sem létezik, amelyik olyan hatásosan képes erősíteni és formálni a fenék és a comb izmait, mint a lépcsőzés edzés, amit a közhiedelemmel ellentétben nem csak nagy lépcsőházakban végezhetünk el. Lényegében bármilyen lépcső kiváló hozzá, de amennyiben el akarjuk kerülni a figyeli tekinteteket, egy fitneszhez használatos dobogó vagy sámli beszerzése is megoldhatja a problémát. A lépcsőzés edzés lényege ugyanis, hogy fel-le lépegethessünk egy magasított pontról, ezáltal súlyok és speciális gyakorlatok nélkül már az kiváló lesz, ha a lépcsőzés edzés során mindössze nem teszünk mást, mint 25-30 percen keresztül, pihenés nélkül, ütemesen fel-le lépdelünk az emelvényre.Természetesen ez csak egyetlen alternatívája annak, hogy miként kivitelezhetjük a lépcsőzés edzést! A konditerembe látogatva ugyanis találhatunk egy stepper névre hallgató készüléket, aminek magyar neve a lépcsőző gép. Ez az edzőtermek egy legkedveltebb alakformáló gépe a nők körében, hiszen bizonyítottan ez képes a legjobb hatást gyakorolni az általában problémás comb- és fenékrészekre. Mivel az eszköz lényegében nem tesz mást, mint a lépcsőn kivitelezett mozgást imitálja, ezért sokan azt javasolják, hogy válasszunk inkább a fenti lehetőségek közül, hiszen egy fellépővel sokkal  olcsóbban is megúszhatjuk az edzést, a hatás pedig ráadásul ugyanolyan jó. A lépcsőzés edzés előnyei közé sorolható, hogy egyenletes szinten, de megemeli a pulzusszámot, megedzi a keringési rendszert, ezen felül pedig a far-, illetve a combizmok formálásában is óriási segítséget nyújt. A mozgásforma ezen felül javítja kondíciónkat, és koordinációs képességeinket is, miközben természetes állóképességünk is megemelkedik, de vádlijaink is formálódnak közben. A lépcsőzés edzés azonban azért is annyira közkedvelt főként a nők körében, mert alakformáló ereje mellett szó szerint rengeteg kalóriát égethetünk el a segítségével. Nyilván a kalóriaégetés mennyisége és folyamata nagyban függ a testsúlytól, a nemtől, a kortól, az edzettségtől, valamint a testzsír arányától is, de a kiemelkedő adatok minden esetben garantáltak lesznek.

Kutatások bizonyították, hogy egy négyemeletes lépcső, aminek megtétele 30-40 másodpercet vesz igénybe, átlagosan 4-6 kalóriától szabadíthat meg minket. Ha ezt az elvet használjuk, és a legkisebb számokat vesszük alapul, akkor egyetlen perc alatt 8 kalória, 10 perc alatt 80 kalória, 30 perc alatt pedig 240 kalória adható le csak a lépcsőzés edzés által, ami egyáltalán nem megerőltető.

-LaM-