Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Lelki-szellemi egészség

2018-10-05

Ahhoz, hogy a legteljesebb mértékben jó egészségnek örvendjünk, nem elegendő csak a testi épségünkre, egészségünkre odafigyelnünk. A hosszabb, boldogabb és tartalmasabb élet titka a társas kapcsolatainkon is múlik.

Sokan hiszik azt, hogy az egészségesség természetes adottságunk. Pedig nem így van.

A családunkkal, házastársunkkal vagy párunkkal és a barátainkkal ápolt kapcsolataink táplálják az érzelmeinket és hozzájárulnak lelki egészségünkhöz  és erre ugyanúgy szükségünk van, mint a kiegyensúlyozott szellemi élet valamely formájára. Az önértékelésünk és az azonosságtudatunk nagyrészt a társas kapcsolatainkon múlik. Az, hogy a reményeinket, céljainkat, álmainkat, sikerélményeinket megoszthassuk valakivel, éppolyan fontos, mint ahogy a hozzánk közel állókkal egymást támogatva szembenézni a nehéz időszakokkal, megpróbáltatásokkal amelyek szinte mindenki életében bekövetkezhetnek olykor.

A barátokkal való pihenés és kikapcsolódás során feltöltődhetünk jó hangulattal, csökkenhet bennünk a stressz és így ismét kiegyensúlyozottá válhatunk, ismét tettre késznek fogjuk érezni magunkat.

A barátságról szóló kutatások kimutatták, hogy a jó ismerősökből álló, egymást támogató csoportok léte rendkívül fontos az életminőség szempontjából.

-LaM-