Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Gyógyító kezek

2016-08-24

A masszázs az érintés egy különleges fajtája, "tánc a bőrön", melyet gyakorlott kezekkel és nagyfokú beleérzéssel végzünk. Így minden masszázskezelés ellazító  jótéteménnyé válik. A gyengéd érintés általában nyugtat, az erős serkent. A masszázs ma tudományosan is elismert terápia.

Már a görög filozófus, Démokrítosz is tudta, milyen gyógyító hatásuk van az érintéseknek. A masszázs ma tudományosan is elismert terápia, mely csillapít, gyógyít, javítja a közérzetet. Az érintésnél a kezek játszák a legfontosabb szerepet -mint érzékszervek, információhordozók és energetikai erők közvetítói. Amint ujjheggyel, vagy tenyérrel megérintjük a másik testét, a tapintásunkkal elsődleges információkat kapunk az adott  test állapotáról. Az érintés "ingerével"  gyógyító testi reakciókat váltunk ki. A kezek a cselekvésünk szándékát közvetítik, általunk képesek vagyunk gyógyító energiákat átvinni és hatalmas érzéki élvezeteket nyújtani. A masszázs mindezt tudja - és még ennél is többet.

Hogyan hatnak a masszázsok? A masszázsok sokféleképpen befolyásolhatják a testet és a lelket. 

  • A célzott érintések mélységi hatást fejtenek ki az egész szervezetre - tehát nemcsak  a masszírozott testrészre. Sok hétköznapi panaszt enyhíthetünk vagy gyógyíthatunk vele.
  • Természetes lazító-, illetve serkentőszer a testnek, a szellemnek és a léleknek. Testi és lelki síkon is kiegyensúlyoz és helyreállítja a belső egyensúlyt.
  • Szépítőszerként alkalmazva a rendszeres masszírozás ragyogó külsőt és nyugodt arckifejezést kölcsönöz: javul a bőr vérellátása, a nyirokduzzanatok elmúlnak az arc területén, és kisimúlnak a feszültség okozta ráncok.
  • A problémás területeken, mint például a hason,  a fenéken és a combon a rendszeres speciális masszázs (kötőszövet masszázs) megelőző és feszesÍtő hatású lehet az által, hogy gondoskodunk a bőr és a kötőszövet jó vérellátásáról.
  • Erőnléti szerként a rendszeres masszázs segít megőrizni az izmok rugalmasságát és az izületek hajlékonységát. Ha sportolás előtt és után  alkalmazzuk, a masszázs csökkenti a sérülések veszélyét és segít a kifáradt izmoknak, hogy gyorsabban regenerálódjanak.
  • A partnermasszázs érzéki élvezet is lehet, felébreszti a vágyat az erotikus kalandozásra. A meghitt odaadás, a szeretetteljes érintés és érzékiség, a készség, hogy odafigyelünk a másikra, olyan intimitást és közelséget teremt, ami ebben a természetességben nem sűrűn adódik a hétköznapokban.      

Teljesen mindegy , hogy melyik masszázstechnikával közelítünk: a hatások, melyet közben elérünk, intenzívek és kiterjedtek. A börünk az 1,6 négyzetméteres területével a legnagyobb szervünk. A fontos védő-, hőszabályozó, kiválasztó és immunfunkciója mellett egy egészen különös feladata is van:a bőrnek kereken ötmillió érzősejtje vár arra, hogy minden apró ingert  észleljen és a számtalan idegpályán továbbvezesse. Amint a kezeink hozzáérnek a bőrhöz, inger keletkezik, melyet apró receptorok vesznek fel és az agyba továbbítanak. Szinte minden masszázsmódszer közös nevezőre hozható: a külső ingerek bizonyos testi reakciókat idéznek elő. Az ilyen "ingerterápiáknak" az a célja, hogy megszüntesse a testben fenálló egyensúlytalanságot és serkentse az öngyógyító erőket.

-LaM-