Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Gyakrabban fürgyéle?

2017-06-30

A meleg idő természetes, ám kellemetlen velejárója a verejtékezés, Vajon miért van az,  hogy míg egyesek alig, mások  szinte folyamatosan izzadnak a hőségben? Kevesebb folyadék, kevesebb izzadság? Mitól függ a testszag?

Alkati kérdés, hogy mennyire izzadunk. Általában akkor kezdünk verejtékezni, ha erős hőhatás ér bennünket, vagy ha felfokozott érzelmi állapotba kerülünk. De előidézheti ezt a reakciót stressz vagy  félelem is. Betegséget is jelezhet, vagy épp a leesett vércukorszintet. Aki soha nem volt izzadékony, ám egyszer csak elönti a víz, jól teszi, ha orvoshoz fordul.

Kevesebb folyadék-kevesebb izzadság? Nem jár messze az igazságtól, aki úgy okoskodik ha kevesebbet iszik,  kevesebbet is fog izzadni. Ám ezzel rengeteget árthat a szervezetének, ugyanis a test tartalékol, a létszükséglethez elegendő mennyiséget  nem adja ki magából. De más élettani folyamatainkra is veszélyes, ha nem iszunk eleget. Pédául a vese kiegyensúlyozott működéséhez is elengedhetetlen a víz. Ha visszafogjuk a folyadékfogyasztásunkat, előfordulhat, hogy a megemésztett táplálékból számottevő mennyiségű salakanyag "ragad bent" a kötőszöveteinkben, ami előbb-utóbb jelentős súlygyarapodáshoz vezethet.

Mitől függ a testszag? Egyénenként, sőt népcsoportonként változik a test természetes kipárolgása. Ezen nem tudunk változtatni. Ám az izzadság minőségén igen. A verejtékünk összetétete ugyanis függ testünk salakanyag szintjétől. Így a méregtelenítés szinte fontosabb, mint az egyre intenzívebb dezodorálás.

Keressük az egyensúlyt! Általában  gyógynövényekkel vagy speciális kozmetikai szerekkel próbálják meggátolni a verejtékezést azok, akiket nagyon zavar. De nincs olyan recept, ami mindenkinél ugyanolyan jól működne. Sokan javasolják a holisztikus gyógymódokat, vagyis az emberi testet és szellemet egy egységként tekintó terápiákat. Az izzadás kezelésére hatásos gyógymód lehet még az akupunktúra is, ami a meridiánokban futó energiákat aktivizálja. A testszőrzet is fokozza a testszagot, ugyanis könnyen megtelepszenek rajta a baktériumok, melyek elbontják az izzadtságot, ezáltal kellemetlen szagokat okoznak. Éppen ezért pl. a hónalj borotválása nem csak esztétikai szempontból érdekes illetve fontos. Ne hordjunk műszálas ruhákat! Helyettük pamutból vagy más természetes anyagból készült öltözéket viseljünk!

-LaM-