Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Fájdalomcsillapítás természetesen

2017-05-10

Ha szeretnél alternatív módszerekkel szabadulni a fájdalomtól, számtalan lehetőség közül választhatsz. Attól függően, hogy hol jelentkezik a probléma és mi az oka, más és más eljárás a legmegfelelőbb.

Masszázs: Az egész testen végzett masszázsnak számtalan jótékony hatása van. Élénkíti az anyagcserét, beindítja a méregtelenítő folyamatokat, csökkenti a vérnyomást, ellazítja az izmokat, oldja a testi, lelki feszültséget. Összességében jelentős fájdalomcsillapító hatása lehet akár menstruáció, akár fejfájás esetés. A masszázshoz  használt gyógynövényolajok szintén fokozzák a pozitív hatást. Az izomhúzódásokkal, sérülésekkel,  ízületi gyulladásokkal azonban óvatosnak kell lenni. A reflexzónákat aktivizáló masszázsfajták minden típusú fájdalom ellen jól bevethetők. jól ismert, hogy a fülcimpán és a talpon az összes idegvégződés megtalálható. Ezek végpontjainak a masszírozásával hatni lehet azokra a szerveinkre, amelyekkel az adott ideg összeköttetésben van. A fájdalomcsillapító hatás sokkal erőteljesebb, ha a reflexzónákat jól ismerő masszőr vesz célirányosan kezelésbe. Kevesen tudják, hogy a hajas fejbőr is reflexzóna, így a fejmasszázs, a hajszálak finom húzogatása is bevethető fejfájás ellen.

Akupunktúra: Az idegvégződések a teljes testfelületet behálózzák. Ezeknek a pontoknak az elhelyezkedését több ezer éve ismeri a keleti orvostudomány, de mára már a nyugati orvoslásban is elismerik szerepüket. Speciális tűkkel ingerelve ezeket a pontokat, sokféle betegség gyógyítható, de különösen  erőteljes az akupunktúra fájdalomcsillapító hatása.

Homeopátia: Egyre több embernek fontos, hogy ne mérgezze a szervezetét fölöslegesen. Gyanakvóbbak lettünk a gyógyszerekkel szemben. A homeopátiában alkalmazott szereknek nincs mellékhatásuk, nem terhelik meg a szervezetet, mégis gyógyítanak. A közhiedelemmel ellentétben, a homeopátia nem keleti, hanem európai, német eredetű gyógymód.

Gyógyfürdők, úszás: Sok száz éves tapasztalat, hogy a különböző vízkúrák, gyógyvízkúrák jelentősen csökkentik az ízületi fájdalmakat. Amikor vízbe merülünk, a testünk könnyebbé válik, kisebb súly nehezedik a gerincünkre. A termálvíz melege pedig önmagában is fájdalomcsillapító hatású. Ez a hatás azonban még fokozható a mostanában egyre népszerűbb vizi gyógytornával.

Fizikoterápia: A talán legismertebb típusában az elektromos áramot használják fel a mozgásszervi fájdalmak enyhítésére. Az alkalmazási területen vérbőség keletkezik, az anyagcsere, a keringés fokozódik, a fájdalomérzet pedig gyengül.

Hatásos fádalomcsillapítási mód lehet még: a tapasz, kenőcs, borogatás, a torna és a gyógytorna is.

-LaM-