Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Egyél olcsón, egészségeset!

2016-07-22

Senki számára nem titok, hogy az egészséges élelmiszerek drágák. Akik ezt  választják, bizony mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. No persze nem csak a lazac, az olivaolaj, a csonthéjasok, a vörösbor és a narancs hat jól az egészségünkre, van néhány olyan étek is, ami kedvező árú és mégis igen jót tesznek nekünk.

Vannak olyan ételek , amelyek amellett, hogy rendkívül egészségesek, még igen olcsók is, Így aztán már senkinek nem lehet az a kifogása az egészséges étrend ellen, hogy nincs rá elég pénze. Az alább felsorolt élelmiszerek nem csupán arra képesek, hogy hosszú időre eltelítsenek bennünket,  de tele vannak antioxidánsokkal is. Valamint számos  olyan tápanyagokkal is, melyet a szervezetünk nem tudna magától előállítani, ráadásul a zsírégetést is felgyorsítják, szerveinket pedig megóvják a különféle mérgektől.  Védelmet nyújtanak a szívbetegségek és a rák ellen, valamint csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Kezdjük mindjárt a zabbal, ami egyrészt kiváló reggeli alapanyag és alacsony glikémiás indexének köszönhetően a cukrot csak fokozatosan juttatja a szervezetbe, így tovább jóllakotnak érezzük magunkat. A zab emellett tele van rostokkal és a koleszterinre is jótékonan hat.

Egy másik igen értékes táplálék a tonhal, ami  szintén nem túl drága,  ehetjük szendvicsben, tésztával, salátában stb... Értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaz, emellett tele van fehérjével és számos hasznos ásványi anyaggal, például szelénnel, magnéziummal és káliummal.

A babról sem szabad elfeledkezni, mert bár gázképző hatása járhat kellemetlenségekkel, mégis egy rendkívül tápláló ételről van szó, melyet önmagában is lehet fogyasztani. A bab rostokban gazdag, antioxidánsokat tartalmaz és  számtalan módon felhasználható.

Talán az egyik legsokoldalúbb étel a tojás, amely szintén nagyszerű fehérjeforrás, így vegetáriánusok számára is különösen  ajánlott. Emellett, aki tojást fogyaszt, 18 egyéb tápanyagot vesz magához, többek közözött a B12 és a D vitamint.

A káposzta egy másik olyan étel a bab mellett, ami nem kap kellő elismerést, pedig béta karotinban és C vitaminban gazdag, sőt rostokat is tartalmaz bőven. Lehet, az illata nem a legjobb, viszont, nagyon egészséges!

A banán az egyik legkönnyebben fogyasztható étel, a nap bármely szakában ehetünk egyet. Jót tesz a szív-és érrendszerünknek,  továbbá káliumban is gazdag.

A banánnál kevésbé népszerű étel a barna rizs, pedig fehérjét, B1 vitamint, kalciumot, magnéziumot, rostokat és káliumot is tartalmaz, melyek mind igen jót tesznek a szervezetünkkel. A glikémiás indexe is kellően alacsony, ezért tovább jóllakottnak érezzük magunkat, mintha hagyományos fehér rizst fogyasztanánk.

Utolsóként egy nagyon alulbecsült étel következik, a burgonya, amit szénhidráttartalma miatt általában nem ajánlanak, pedig emellett még számtalan hasznos tápanyag található benne. Többek között antioxidánsok. Ráadásul bizonítottan rákellenes összetevőket is tartalmaz, így ideje lenne jobban megbecsülni!

-LaM-