Masszőrkereső

-

masszőz, masszőr hirdetés

Anyajegymustra

2017-01-09

Itt az idő! Most érdemes felkeresni a bőrgyógyászt, mert a pigmentált részek nyáron megváltozhattak. A gyanús anyajegy időben történő eltávolítása akár életmentő is lehet!

Az anyajegyet akkor érdemes eltávolíttatni, ha a pigment szerkezete gyanúsnak tűnik, vagy ha valami miatt zavarja a pácienst, például visszatérő irritációnak van kitéve öltözködés vagy borotválkozás közben. Kérésre, persze, ha nincs semmi kizáró ok, bármelyiktől meg lehet szabadulni. A gyanús anyajegy időben történő eltávolítása akár életmentő is lehet! Mindehhez azonban elengedhetetlen az éves szűrés.

Mikor forduljunk szakemeberhez? Ha módosul az anyajegy színe, vagy pigmentációja egyenetlen lesz:különböző árnyalatú barna és fekete keveredik benne pirosas, kékes,  szürkés vagy rózsaszínes árnyalatokkal. Ha megváktozik a határa (szélei), terjedni, nőni kezd a bőrfelszínen. A mikor az alakja aszimmetrikussá válik. Ha új aszimmetrikus anyajegy jelenik meg a bőrünkön, A korábban lapos anyajegy megvastagszik, kiemelkedik a bőrfelszínből. Figyelmeztető jel a kisebesedés, illetve az anyajegy vérzékenysége is.

-LaM-